lørdag 10. desember 2011

Velkommen til Julemarkedet

Silje fra Cielo og Tord fra Etikken har mye godt å by på.

Fairtrade-byen Trondheim har i år sørget for en egen bod på Julemarkedet for å vise fram variasjonen som finnes av Fairtrade-varer i byen vår. Her finner du barneklær, lokalprodusert sjokolade og husholdningsartikler som alle ved kjøp bidrar til at råvareprodusentene i fattige land får gode arbeidsforhold og en verdig lønn. 

Arrangementet viser et glødende engasjement for en mer rettferdig fordeling av verdensrikdom, og er basert på et tett samarbeide mellom næringsliv, frivillige og kommunen.


Bytt din historie med en Fairtrade-historie og nydelig sjokolade
På årets julemarked kan du betale med en hyggelig historie fra ditt liv

Ved boden står en vegg hvor du kan betale for å smake Fairtrade-sjokolade ved å beskrive noe du setter pris på i livet ditt. Veggen betjenes av frivillige organisasjoner, som Framtiden i Våre Hender, Kirkens Nødhjelp og Changemaker. De jobber alle for å øke andelen Fairtrade-handel i Trondheim. Til kvittering får du et eksempel på historier opplevd av folk som betjener boden og veggen - som bekrefter at sertifiseringsordningen virker.

Historieveggen er bare ett av flere stunt som vil foregå ved Fairtrade-boden i løpet av julemarkedet.
Betal med din historie og få en Fairtrade-historie i retur.
Frivillige har pakket hundrevis av poser med sjokolade for at du skal få oppleve smaken av rettferdig handel. Velkommen til boden!