tirsdag 13. desember 2011

"Kjøp sjokolade, gjør andre glade"

Stemningsfullt ved Historieveggen
Miljøenheten i Trondheim Kommune utfordret de fire ungdommene som tidligere i sommer besøkte VREL Fairtrade-farm i Ghana på vegne av Grønn Barneby om å lage et slagord for Fairtrade-boden på Julemarkedet. "Kjøp sjokolade, gjør andre glade" var det endelige forslaget. - Budskapet har dobbelbetydning, forklarer Sandra. -Ved å kjøpe sjokolade gjør du noen glade her i Trondheim, ved å kjøpe Fairtrade-sjokolade gjør du også noen glade der kakaoen produseres. - Vi har jo sett at de som jobber på Fairtrade-farmer har mye bedre arbeidsforhold, lønn og sosial tilrettelegging enn de som jobber andre steder, legger Tina til. Slikt blir jo både vi og de glade av smiler hun stort. Setningen skulle formes ut i snø, og ønske velkommen til Fairtrade-handel på Julemarkedet (forts. under bildet)




Renreklame, som har spesialisert seg på reklamestunt som ikke setter økologiske spor, var utfordret til å utforme budskapet sammen med ungdommene og besøkende på Julemarkedet. Mange nysgjerrige stoppet opp, og noen bidro litt ekstra.

 
Produksjon av "reserve-bokstaver" i tilfelle mildvær....

Effektiv innsats


Bokstavene, som lages av en blanding snø og is begynner å ta form. Tina, Theresa, Odin og Sandra kan sette sammen bokstavene.
Lise fra Kirkens Nødhjelp er svært fornøyd med oppmerksomheten bokstavene gir til Historieveggen.

Nicolai fra Renreklame tar et ekstra grep om utformingen.

Et vakkert blikkfang som mange stoppet opp og lestehøyt - smilte til, og filosoferte over.