fredag 16. desember 2011

Godt salg og god stemning


Stemningsfult ved Fairtrade-boden
Så går vi inn i den siste helga med Julemarkedet. Etter noen vindfulledager på torget er stemningen igjen som vi drømmer om tett oppunder jul. Salget av Fairtrade sertifiserte varer har gått godt, men det er fortsatt julegaver med mening å få tak på i boden! Årets utselgere er Etikken, som til vanlig holder til i Kjøpmannsgata, Lille P og Prinsessene, som holder til i kongensgate og Cielo som til daglig er ved byens kjøpesenter. Under julemarkedet har de slått seg sammen i felles utsalgsbod for å gjøre julegaver basert på en mere rettferdig handel for råvareprodusentene lettere tilgjengelig.

Grønn Barnebys Fairtrade ambasadører med budskap på sjokoladeposen
I morgen lørdag er det igjen mulig å betale med en historie om noe du setter pris på i livet ditt for en smak av sjokolade - og en suksesshistorie om Fairtrade. Ungdommene som i sommer var på Fairtradebesøk i Afrika forteller på etiketten på sjokoladeposene hva de så og erfarte under besøket.

Lise Martinussen fra Kirkens Nødhjelp har utrettelig forklart hva Fairtrade gåt ut på under Julemarkedet.
 I morgen lørdag er Lise fra Kirkens Nødhjelp tilbake ved historieveggen og kan svare på spørsmål du måtte ha om Fairtrade-orningen. Boden og veggen finner du ved hovedinngangen til Julemarkedet, fra i dag av nærmest juletreselgerne.