torsdag 20. mars 2014

Byåsen skole Fairtrade sertifisert


Trondheim kommune gratulerer Byåsen skole som i dag ble landets andre Fairtrade-sertifiserte skole! Byåsen har vært banebrytende i arbeide med Fairtrade i skolen. Gjennom sitt langvarige internasjonale fokus og tette samarbeide med Akosombo International School, gjennom skolens Grønt-Flagg program, har elever, lærere og foreldre ved flere anledninger vært på besøk hos Volta River Estate plantasje i Ghana - og hatt gjenvisitter fra Ghana. Sist sommer var rektor Wenche Kjellby Nesste og en delegasjon fra Byåsen med å markere 10 års jubileumet for samarbeidet.

- Besøket på Fairtrade farmen overbeviste meg om at nå må vi sertifisere oss, sier Kjellby Nesste. - Når jeg så hvor godt tilrettelagt sikkerhet og arbeidsvilkår var for de ansatte, og hørte hvordan skole og helsetiltak var tilrettelagt for familiene, så jeg med egne øyne at dette fungerte. Etter det har det vært en fryd å jobbe med Fairtrade som tema. Både ansatte og elevrådet har engasjert seg - så nå er te og kaffe på læreverelse Fairtrade merket, og elevrådet har varslet at de nye skolegensrene skal være Fairtrade.

Markeringen ble høytidelig markert med SFO-koret og overrekkelse av diplom til elevrådet fra Henning Johansen hos Fairtrade Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar