torsdag 14. april 2011

Cielogutta fra Trondheim bak Norges første Fairtrade-sjokolade

Cielo fra Trondheim er de første som satser fullt og helt på Fairtrade-merket konfekt og sjokolade, etter å ha blitt inspirert av filmen "the Dark side of Chocolat" - om arbeidsforholdene på kakao plantasjene i Ghana.


- Vi har alltid ønsket å gjøre tingene våre ordentlig, på best mulig måte. Dette føler vi er enda et skritt i riktig retning i så måte.

Det sier Mats Paulsen når han forklarer hvorfor Cielo nå, som aller første norske sjokoladeprodusent, velger å satse helt og holdent på Fairtrade-merket sjokolade.

- Det føles godt. Det er sånn det skal være, sier Paulsen.

- Vi har hele tiden satset på å tilby et genuint produkt. Det er fort gjort å tenke penger, kalkyler og profitt, men vi har først og fremst hatt fokus på kvalitet. Så har vi satset på å ha det moro, og nå kommer denne satsingen på Fairtrade som en viktig del av pakka.

Les hele saken i adressa. og på Fairtrade.no

fredag 8. april 2011

Feirer Grønn Hverdags 20-års jubileum

Medlemmer av styringsgruppa sammen med gjester fra Kenya
Styringsgruppa for Trondheim Fairtrade feiret fredag 20-års jubileet for Grønn Hverdag. Organisasjonen har i mange år vært en viktig aktør for å spre de gode historiene om Fairtrade til Trondheim bys innbyggere og kommunens ansatte - og har spilt en aktiv rolle fram mot sertifiseringen av kommunen. I dag utgjør Grønn Hverdag en viktig rolle i driften av styringsgruppa og dens aktiviteter. Det er derfor gledelig for Trondheim Fairtrade å delta i jubileumsstafetten som startet i Tromsø den 28. mars, og som skal samle viktige budskap fra hele landet om miljøtiltak og miljøstatus. Stafetten skal til slutt havne på Miljøvernministerens bord i Oslo. Vi ønsker lykke til med fortsettelsen av det viktige arbeidet for en mer rettferdig handel mellom aktører i Nord og Sør! Mer om jubileumsstafetten finner du her.

Rita gir Fairtrade-roser

Når Trondheims ordfører Rita Ottervik, eller andre representanter fra Trondheims Formannskap og Bystyre, er ute på offisielle oppdrag som krever blomsteroverrekkelse - er det alltid med blomster fra en levrandør som ønsker å gjøre en forskjell. Ritas kontorsjef, Bente Resell Krogstad understreker at det ikke alltid bare er Fairtrade-produserte roser i bukettene - og at de derfor ikke bærer sertifiseringsmerket for Fairtrade. - Men i samarbeide med vår leverandør skal vi bli flinkere til å synliggjøre dette, slik at flere blir oppmerksomme på at også en rose kan gjøre en forskjell, sier Bente. Når vi kommer inn på forkontoret til ordføreren er det iallefall ingen tvil om prioriteringen, det første som møter oss er informasjon om resultatene fra Mester Grønn sin Fairtrade-satsning. (Du finner utsalg av Fair Trade roser på City Lade, Mercur senteret og Rema Stormarked på Stavset)

torsdag 7. april 2011

Trondheimsbedriften Cielo lanserer sin Fairtrade-satsning på nasjonal konferanse

Glade Cielo-gutter.
Cielo sjokolademakeri er det første norske sjokoladehus som baserer all egen produksjon på rettferdig sjokoladehandel! Vi synes faktisk at vår nye Fairtrade sjokolade smaker bedre enn den vi har brukt tidligere, ikke bare fordi den er rettferdig - så gled dere! Den er også 100 % økologisk, selv om dette ikke er spesielt viktig her.

Bedriften startet i 2005, og har hele tiden hatt som mål å produsere den beste sjokoladen og isen man kan få på markedet- det skjønte de tidlig at krevde de beste råvarene.

Det var imidlertid etter å ha sett filmen The Dark Side of Chocolate at bevisstgjøringen rundt Fairtrade-konseptet - og hvor stor forskjell det kan gjøre for de som faktisk produserer råvarene - at de også bestemte seg for at deres sjokolade også skulle være Fairtrade-sertifisert. Kameratene bak Cielo har ved flere anledninger vist at de er gode på markedsføring. Hva er vel da mer naturlig enn å lansere Fairtrade-produktet, med eget design for anledningen, som gave til talerne på den nasjonale konferansen for Fairtrade Norge i Oslo 7. april.


Her kan du få vite mere om Cielo; produktene, bedriftens historie og filosofi. Cielo finner du på kjøpesentrene Solsiden og City Syd.

All sjokoladen til Cielo er nå blitt Fairtrade!